Over Wendy van der Klift-Bartelings - Durfteleven

te leven

Durf

te leven

Go to content
Wendy van der Klift-Bartelings

gediplomeerd psychosociaal hulpverlener en kindercoach
Wendy van der Klift-Bartelings (1974) van Durf te leven is gediplomeerd psychosociaal hulpverlener en kindercoach.

Verbinding
Ik verbind mij graag met de kinderen, jongeren en volwassen die ik in mijn praktijk mag ontmoeten.
Ik verbind hen met hart en ziel (weer) met zich zelf, zodat zij weer voluit durven te leven!
Durven leven in verbinding met zich zelf, in verbinding met de anderen om hen heen en in verbinding met de natuur.
Durven leven zoals het bedoeld is en niet zoals anderen van hen verwachten.  

Durf te leven
De naam van mijn praktijk Durf te leven is gebaseerd op het gelijknamige lied gezongen door Ramses Shaffy.
De tekst van dat lied raakt mij telkens weer en dan vooral het tekstgedeelte:

Houd een hart vol van warmte,
En van liefde in je borst.
Maar wees op je vierkante meter een vorst.
Wat je zoekt kan geen ander je geven.
Mens, durf te leven.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, voel je welkom om contact met mij op te nemen.
Cliënt ervaringen
2.

Wendy heeft mij in korte tijd, zeer respectvol, tot inzichten gebracht over mijn verleden in de O.G.Gemeente.
 
Dit heeft zij gedaan met pakkende metaforen, om mij in te doen zien hoe gevangen ik zat in die kerkelijke omgeving.
 
Aan de hand van deze inzichten ging ik mezelf beter begrijpen, maar ook mijn familie/omgeving waar ik uit kom ging ik beter begrijpen.
 
Wendy heeft altijd haar uiterste best gedaan om voorzichtig met mij om te gaan, waardoor ik mij binnen enkele minuten al veilig bij haar voelde.
 
De tweede sessie al, kwamen we tot diepe kernen, die we direct zijn gaan bespreken.
 
Vol respect voor alle betrokkenen hebben wij mijn ervaringen van toen uitgezocht, net zolang tot ik het beter kon plaatsen, het kon verwerken, en voor mijn gevoel een doorstart kon maken in mijn huidige leven.
 
Ik ben nooit met nare gevoelens naar huis gegaan, of met grote ‘open vragen’ waar ik niets mee kon, zij heeft altijd geprobeerd mij voldoende tekst en handvaten mee te geven om thuis verder mee gaan.
 
Veiligheid en vertrouwen hebben altijd voorop gestaan, maar ook doorpakken als het lastig was, het zijn juist de zaken die nu duidelijk geworden zijn, die mijn leven lichter hebben gemaakt!
3.

Van Juni 2012 tot November 2017 was ik lid van een sektarische Australische pinksterkerk, C3 genaamd.
Toen ik in November 2017 daar wegging, ervaarde ik veel psychische klachten.
Ik heb echter nog 10 maanden daarna, tot September 2018 bij een andere pinksterkerk gezeten.
Daar ben ik echter ook weggegaan omdat de mensen van de C3 kerk / sekte mij steeds bleven achtervolgen om mij terug te krijgen naar C3.

Oktober 2018 besloot ik om professionele hulp te gaan zoeken. Ik zocht op internet wat rond en vond de omschrijving "religious trauma syndroom".
Traumatische en psychische klachten als gevolg van religieuze en sektarische oorzaken.

Toen ik door ging zoeken kwam ik terecht bij de website van Wendy, "Durf te leven". Ik besloot om haar eens te bellen en een afspraak te maken.

Vanaf de eerste keer dat ik bij Wendy kwam, voelde ik een vertrouwd gevoel, het begin van een genezingsproces.

Ik heb tijdens de eerste sessies voornamelijk mijn verhaal gedaan wat zich heeft afgespeeld tussen 2011 en 2018.
(Voordat ik in 2012 bij C3 kwam, kende ik in 2011 al mensen van C3)
Na mijn verhaal verteld te hebben werd mijn verhaal als het ware via een "tijdlijn" opgeschreven wat er zoal elk jaar heeft afgespeeld.
Een tijdlijn van 2011 tot 2018, om als het ware de "ergste' ervaringen te gaan verwerken.

Ik heb verscheidene sessies bij Wendy gehad en ze heeft me veel informatie en kennis gegeven over hoe sektes / sekteleiders te werk gaan, en hoe je jezelf los kunt maken van dit soort wanpraktijken, hoe je je eigen identiteit weer terug kan vinden en je leven weer op kan pakken.

Uit mijn eigen persoonlijke ervaring kan ik ook andere "lotgenoten" de praktijk van Wendy aanraden.
 
1.

Ik ben opgegroeid in een vrij strenge geloofsgemeenschap. Mijn vader was evangelist en later dominee. Op mijn 27e ben ik gescheiden en uit het geloof gestapt. Het was een heftige tijd, maar ook het krachtigste moment van mijn leven. Ik was vrij en kon gaan leven! Over 'durf te leven gesproken' ;). Ik heb destijds de deur naar het verleden resoluut dichtgeslagen.

Ik wilde verder. Nieuwsgierig en verlangend naar het leven 'daarbuiten' en ik genoot ervan. Ik was me er ook niet van bewust dat deze jaren een flinke blauwdruk in mijn hele doen en laten hebben achtergelaten.

Wanneer ik Wendy ontmoet ben ik 47 jaar. Een eetprobleem, jarenlange migraine, een paar jaar aan-bed-gekluisterde-ziekte en herhalende patronen en situaties verder. Ik was ontzettend down, terwijl ik toch alles had om gelukkig te zijn! Een heel naar en eenzaam gevoel.
 
Ik leef in een samengesteld gezin waarin gevoel en emoties er volop mogen zijn. Eigenheid en een eigen mening wordt gestimuleerd. Een omgeving en opvoeding die veel beter bij mij past, maar me in hetzelfde moment ook geconfronteerd met wat ik gemist heb én ik ben permanent gespannen en angstig. Met grote regelmaat ben wanhopig en onverklaarbaar boos. Ik weet het niet meer ... Ik was behoorlijk drama ;).
 
Met Wendy was het ontzettend fijn om in gesprek te zijn. Vanaf de eerste afspraak. Ze is zeer respectvol en oordeelloos naar iedereen in mijn leven. Van vroeger en nu. Ze stelt de doorvraag over mijn verleden, waar ik eerder bij niemand terecht kon of moest uitleggen en ik alsnog niet begrepen werd. Dat was al zo'n verademing!
 
In de wirwar van alle emoties wist ze me richting te geven, of gewoon 'dat dit het is' met het vertrouwen dat het echt anders wordt. En dat is meer dan gelukt.
 
Ik voelde gedurende het hele traject duidelijk dat ze een persoonlijk plan had voor mij om me te helpen. Dat was met elke afspraak een vertrekpunt, maar met de dynamiek van mijn leven was het nooit een probleem om in te zoomen op iets dat actueel was. En dan bleef het plan liggen voor een volgende keer, of we bogen af naar een nieuwe richting. Het klopte voor mij perfect zoals dit vrij en toch ook gestructureerd verliep. Ze wist in alle gesprekken de grote lijnen te halen uit de stroom van mijn woorden en heftige emoties. Ze gaf het de aandacht die het nodig had, maar oogde zelf niet snel onder de indruk van wat er gebeurde. En dat gaf mij rust en voorkwam dat ik met haar rekening ging houden. Ik kon mijn verhaal, wat dan ook, altijd delen.  Ze gaf me oefeningen, een spiegel, erkenning of verdieping.
 
Wendy is gek van lezen. Ze kan er zo enthousiast over vertellen, dat je gelijk haar boekenkast zou willen kopen 😁. Zo kon ze me hele rake boekentips geven.
 
Als ik vastliep tussen de afspraken door, was ze bereikbaar en gaf ze me feedback waarmee verder kon. Ik heb daar een paar keer gebruik van gemaakt. Ik deed dat per mail of whatsapp.
 
De behandeling is erop gericht dat je jezelf kunt helpen. En daar sta ik nu. Er zijn nog triggers, er zijn nog patronen, er zijn heel veel ups, maar soms ook downs. Het voelt als een 'normaal en gezond leven'. Als er iets gebeurt dat me uit balans haalt heb ik daar nu de tools voor om er zelf weer uit te komen.
 
Ik voel me veel meer gegrond, sta dichter bij mijzelf, ben me bewuster van mijn kwaliteiten (leuke opdracht!), eigenheid en valkuilen. Voel duidelijker mijn grenzen en weet ze op een duidelijke maar ook zachte manier te brengen.
 
Eindeloos dankbaar voor dit rijke jaar ... het geeft me heel veel rust en bovenal kwaliteit van leven.
 
Wendy, dank je wel! We houden contact en ik ga verder met je laatste boekentip:)
 
Back to content